Utrustning vid fågeljakt

Inom all jakt är det viktigt att kamouflera sig, och detta är särskilt viktigt när det kommer till just jakt på fåglar. Fåglar har nämligen väldigt skarp syn och de upptäcker lätt en människa som har vanliga kläder på sig. Därför är det första man bör skaffa inom utrustning kläder som är kamouflerade på rätt sätt. Det finns särskilda kamouflagekläder för just fågeljakt och sådana kan man hitta på internet, exempelvis http://www.activeoutfit.se har ett väldigt bra utbud på just jaktkläder. Att handla utrustningen till fågeljakten över internet kan vara fördelaktigt på många sätt. Dels kan man sköta all handel bekvämt hemifrån och dels är det lätt att översiktligt bläddra i allt utbud.

Något annat man bör skaffa är ett par rejäla kängor, alternativt stövlar. Dessa ska vara bekväma, och det är viktigt att de är vattentäta eftersom jakt på fågel ofta sker i våta miljöer. Dessutom måste man så klart ha ett par bra hörselskydd som skyddar öronen när jaktvapnet går av. Utan hörselskydd kommer man garanterat att få hörselskador förr eller senare.

Är det till exempel fjällripa som ska jagas sker det ofta på vintern. Då måste man också se till att klä sig varmt. Man bör skaffa sig ett bra underställ som andas och ett par bra handskar som inte är för klumpiga men ändå håller värmen bra. Det kan också vara bra att skaffa en hopfällbar stol eftersom miljön runt omkring ofta är våt när man jagar. Då kan det vara skönt att ha en torr stol att sätta sig på.

Något annat man givetvis behöver vid fågeljakt är en bra kikare. Använder man hund vid jakten kan man också skaffa kamouflage till denne samt många andra tillbehör. Det är till exempel bra att ha en hundpejl så att man håller reda på hunden om den skulle springa bort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *